Trender kommer och går men vissa består. Det härliga 1970-talet har smugit sig tillbaka i våra hem med sina varma färger och träinslag och inte minst de mjuka formerna på möbler.

Något bland det bästa som finns är återanvända gamla saker man har i sitt hem och när tidigare trender kommer tillbaka är det bara att leta fram de gamla vaserna och ljusstakarna som ligger undangömda i en låda på vinden. Att återanvända gamla inredningsdetaljer är inte bara kul utan det är ju bland det mest miljövänliga vi kan göra. Nu när 70-talet kryper tillbaka kan det vara dags att spana in de största trenderna som gällde då.

Varma färger, ger varm känsla hemma

Färgerna som gällde var väldigt varma och lite murriga. Men det betyder ju inte att det var accentfärger lite här och var. De mest tidstypiska färgerna var brunt, orange, gult och beige. Det var inte helt ovanligt att rött var accentfärg. Allt för att hemmet skulle kännas varmt. Om man inte var så mycket för färg kunde man hålla sig till furu eller olika trädetaljer. Det var inte helt ovanligt att väggarna hölls omålade för att furun skulle ta sin plats.

Färgerna gällde ju självklart inte bara väggar och mattor utan allt i hemmet gick ton i ton. Om det stod en brun skinnsoffa i vardagsrummet stod det nästan alltid ett soffbord i trä med helst en brun eller orange glasvas uppe på. Ville man så kombinerade man ofta en varm grön färg med de andra varma tonerna. Då fick hemmet en lite med jordnära känsla och lugnet kom fram ännu mer.

Lyxiga mönster för en kunglighet

Ville man inte nöja sig med en färg på väggarna var det otroligt vanligt med så kallade medaljongtapeter. En medaljongtapet är en tapet med ett upprepande mönster som ser ut som medaljonger. Medaljongerna kan vara cirkulära, droppformade och även rombformade. Tapeterna kan ge känslan av lyx och kunglighet om de får den plats de behöver.

Bild: Hornbach

Här är det hemtrevligt

Bild: Rorstrand

Inte nog med att det finns väldigt tidstypiska färger så finns det även väldigt tidstypiska material såsom manchester, skinn och det tidigare nämnda furuträ. Kombinationen av dessa tre tillsammans med en tidstypisk servis som till exempel Sigrid Richters “Eden” blir helt magiskt för alla oss 70-tals älskare. Helst ska ju både soffan och bordet dessutom vara så rundade i sina former som helst, annars blir det inte den mjuka och mysiga 70-tals känslan som det ska vara.

 

Så myser du till det med mattor

För att höja nivån av mys och hemtrevnad ännu mer var det mattor i mängder som gällde. Här räcker det inte med bara en matt per rum. Minst 2, och gärna mönstrade eller åtminstone trasmattor. Vill man lyxa till det när man köpte matta var det heltäckningsmatta som gällde. För det kan ju inte bli lyxigare än med en fluffig matta som täcker hela golvet. Om mattan är mönstrad, eller någon form av textil i hemmet för den delen, ska den helst vara storblommig. Ju större blommor, desto bättre och helst i bruna och orangea toner för den bästa känslan.

Kontakta oss gärna vid frågor om utbilningen

Alla frågor är välkomna

Skicka ett meddelande

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Social Media

Öppettider

8-17 vardagar
Mail besvaras så fort som möjligt även utöver oridinarie öppettider.

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Organisationsnummer

559300-5761

Länkar

Sociala medier

Betallösning