FAQ

Undrar du över någonting?

Kanske hittar du svaret här nedan. Om inte – hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

När startar utbildningen?

Eftersom det är en distansutbildning så startar och avslutar du utbildningen när du vill (maxtid 3 år). Utbildningen börjar så fort du gjort din första betalning, du får tillgång till din elevportal 1-2 arbetsdagar efter beställning. Du behöver inte börja läsa direkt om du inte vill eftersom du bestämmer takten själv.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen tar ca 6-12 månader att genomföra beroende på hur intensivt du väljer läsa. Du kan självklart välja att läsa på längre tid om det passar dig bättre. 

Det enda som är tidsbegränsat är certifieringsprovet på slutet som du har tre veckor på dig att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 3 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det. 

Vilka förkunskaper krävs?

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. Du behöver kunna grundläggande matematik eftersom vi kommer arbeta med skala.

Hur är utbildningen uppbyggd?

Utbildningen består av fyra lite större olika avsnitt. Du får tillgång till varje avsnitt inklusive uppgifter och filmer i din elevportal och tillhörande material kommer hemskickat till dig ett avsnitt åt gången. Till varje avsnitt följer uppgifter som du genomför och mailar in för rättning. Uppgifterna kan vara både teoretiska och praktiska och du skickar in dina uppgifter digitalt även om du gjort fysiska kollage. Då fotograferar du av dem och mailar in.

När du är godkänd på respektive avsnitt avslutas allt med ett certifieringsprov med praktiska uppgifter. Certifieringsprovet är det enda som är tidsbegränsat och du har tre veckor på dig att slutföra certifieringsprovet.

Kommer jag få lära mig rita planritningar i 3D?

I vår utbildning kan du fr.o.m 1 mars 2023 välja om du vill rita i RoomSketcher eller SketchUp som är ett något mer avancerat program. Du får tillgång till instruktioner i båda programmen och kan efter du tittat igenom dem bestämma dig för vilket program som passar dig bäst.

I SketchUp kan du i princip rita upp vad som helst och du får ca. 50 filmer som guidar dig genom hela programmet. Du kommer få lära dig rita planritnignar, egna möbler, ta din ritning vidare till layout och arbeta vidare med din färdiga ritning i ett bildprogram. Du kommer dessutom få lära dig rita upp modeller i 3D.

För att använda SketchUp behöver du helst en vanlig dator eftersom du behöver en mus eller musplatta för att använda programmet. Programmet SketchUp kan du när du känner dig redo testa under en 30-dagarsperiod för att sedan köpa en licens som passar dig om du vill fortsätta med programmet. Licensen ingår inte i kursen. Månadsavgift för PRO-versionen är ca. 240 kr* . *Prisuppgift 2022.

Vad innehåller mitt välkomstpaket?

Ditt välkomstpaket delas upp i fyra olika paket – ett för varje avsnitt och innehåller just nu: Utbildningspärm med information och övningar, millimeterpapper, skallinjal, moodboard-sheets, möbelmallar, fine-liner pennor, fullständig NCS-färgfjäder, fördjupning NCS med övningar, inredningsböcker, akvarellpennor, kökshandduk i linne.

Hur fungerar det med praktik under utbildningen?

Praktik är ingenting som är obligatoriskt under utbildningen men självklart är det alltid bra att utföra någon form av praktik. Du ansvarar i så fall själv för att ordna med praktikplats och ser till att få ett intyg på att du gjort praktik som du kan visa upp för framtida arbetsgivare. Vi skriver gärna ett intyg på att du går utbildningen när du söker din praktikplats.

Vad behöver jag ha för material hemma?

Du behöver endast ha tillgång till en dator med internetanslutning och de vanligaste programmen så som Word och PowerPoint eller motsvarande Pages och KeyNote för Mac.

Kommer jag få jobb när jag är klar med min utbildning?

Det är svårt att säga eftersom det beror på hur aktiv du är i ditt jobbsökande. Det vi vet är att det just nu finns ett stort intresse för heminredning samt att i de flesta bostadsförsäljningar förekommer någon typ av styling för att höja värdet. Du får i alla fall de verktyg du behöver i utbildningen för att arbeta som inredare.

Kan jag ta en paus i mina studier?

Du studerar helt i ditt eget tempo. Det enda som är tidsbestämt är certifieringsprovet som du har tre veckor på att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 3 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det.

Hur lång tid tar det att få svar på inlämnade uppgifter?

Återkoppling på inlämnade uppgifter sker vanligtvis inom 1 vecka. Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan väntetiden förlängas något. 

Vad kostar utbildningen?

Hela utbildningen Certifierad Inredare, Homestagingkonsult och Inredningsstylist kostar 31.900 kr och du kan välja att betala utbildningen med kort, faktura eller delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader via Qvickly helt räntefritt.

Allt material fu behöver för att genomföra utbildningen ingår i priset. Inga kostnader tillkommer förutom om du väljer att rita planritningar med hjälp av SketchUp istället för RoomSketcher. Då kostar licenscen för PRO-versionen ca. 240 kr* i månaden efter din 30 dagars gratisperiod . *Prisuppgift 2022.

Är utbildningen studiemedelsberättigande?

Nej, inte för tillfället. Du kan däremot få ett intyg på att du läst kursen om du vill prova att ansöka om studiestöd hos de olika fackförbunden.

Kan jag gå er utbildning om jag bor utomlands?

Ja, det går jättebra! Vi har flera elever som studerar från andra länder än Sverige.

Vi skickar då allt fysiskt material på en gång i ett enda paket till dig så fort vi fått in din betalning. Inläsningsmaterialet får du tillgång till i din elevportal och du får tillgång till varje avsnitt allt eftersom du blir godkänd.

Istället för att göra beställning på hemsidan mailar du din beställning till oss med dina uppgifter till info@certifieradinredare.se. En manuell faktura på hela beloppet + frakt för ditt land skapas och ditt paket skickas så fort vi kan se din betalning (delbetalning är tyvärr inte möjligt).

Jag har får ett skadat eller fel paket, vad gör jag?

Påtala eventuella fel inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Om en vara är skadad eller på annat sätt felaktig, ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Fotografera skadan och kontakta oss.
E-post: info@certifieradinredare.se
Tel: 0705-13 08 14

När du mailar så glöm inte att uppge ditt ordernummer och fullständiga namn- och adressuppgifter.

Vad gör jag om jag ångrar min beställning?

Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller. Konsumenter har 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Konsumenten kan använda Konsumentverkets standardblankett. Konsumenten har rätt att undersöka varan men varan ska återlämnas i befintligt skick för att ångerrätten ska gälla. Konsumenten ska betala returfrakten om de ångrar sig. Ångerrätten gäller dock inte om konsumenten loggat in i sin elevportal och tagit del av copyrightskyddat material.

Hur kontaktar jag skolan?

Du når oss på tel. 0708-23 08 14 eller via mail info@certifieradinredare.se

Det här var verkligen en superbra och rolig utbildning! Kan absolut rekommendera den!

Jag tycker att upplägget var bra och även läraren var snabb med att återkoppla både på enstaka frågor samt inlämnade uppgifter.

Uppgifterna var roliga, kreativa och lärorika och jag fick verkliga aha-upplevelser.

Sara

Kontakta oss gärna vid frågor om utbilningen

Alla frågor är välkomna

Skicka ett meddelande

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Social Media

Öppettider

8-17 vardagar
Mail besvaras så fort som möjligt även utöver oridinarie öppettider.

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Organisationsnummer

559300-5761

Länkar

Sociala medier

Betallösning