Höstens inredningstrender 2022

Hösten är här oavsett om vi vill inse det eller inte. Med det kallare och gråare vädret kan vi äntligen börja mysa till det ordentligt med inredningen. Det blir ljus, filtar och färg som sätter tonerna i höst. Om du känner dig lite vilsen inför höstens olika trender kommer här lite inspiration och tips för hur även du ska lyckas.

Ljus i mörker

För det första står ljuset i fokus när det gäller inredning. Det är både portabla ljuskällor och även så kallad statement inredning. De portabla ljuskällorna är mindre lampor, utan sladd, som är lätt flytta. Fördelen med dessa är, inte bara hur lätta de är att flytta, utan att de går bra att ha dessa både inne och ute. Dock är det viktigt att ha kolla ifall de klarar natten utomhus eller om de ska tas in.

Hur fungerar statement inredning?

Men då kanske du nu undrar, vad är statement inredning? Statement inredning är den typ av inredning som får dess åskådare att reagera lite. Det kan räcka med att det är ett oväntat material men i en matchande färg. För det gäller att hitta den fina linjen mellan eklektiskt och statement.

Blanda material för en naturlig känsla

Näst upp har vi en trend där man kombinerar flera olika material. Dessa material får gärna gå lite ton i ton. Det kan vara att man kompletterar ett beiget träbord med ljusbeiga ljusstakar i sten. På så sätt får inredningen mer liv utan att detaljerna tar överhanden. Rummet får behålla sitt lugn fast med lite extra spänning.

Få det att kännas genuint

De olika materialen för oss vidare till näst trend, hantverkskänsla. Vad innebär det? Jo, det innebär att allt fler inredningsdetaljer kommer ge känslan av att de är handgjorda och genuina. Denna rustika känsla påminner om höstens mysiga men mullriga känsla, därmed är det en perfekt kombo. Det går även att få fram den känslan med lite enkla diy-projekt.

 

In med färgen

Färgen ges inte upp trots att den sviker oss utomhus. Den färg att spana lite extra efter är koboltblå. En härlig klarblå färg som livar upp alla rum. Det räcker att ha en vas eller varför inte en så kallad “coffee table book” för att liva upp. Med en lite mindre färgklick får rummet en mjuk helhetskänsla med någonting lite extra.

 

Duka för kalas

Koboltblått gör sig även fint i de extravaganta dukningar som blir en stor trend nu i höst. I och med att vi äntligen kan samlas även inomhus kommer mer fokus ligga på själva inredningen än tidigare. Med en trevlig och extravagant dukning kommer samtalsämnena under kalas och middagar flöda.

 

Kontakta oss gärna vid frågor om utbilningen

Alla frågor är välkomna

Skicka ett meddelande

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Social Media

Öppettider

8-17 vardagar
Mail besvaras så fort som möjligt även utöver oridinarie öppettider.

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Organisationsnummer

559300-5761

Länkar

Sociala medier

Betallösning