Stig L + GRANIT = Sant!

Stig Lindbergs kollektion i ny tappning

Klassiska serviser och mönster får nytt liv i ett samarbete mellan butikskedjan GRANIT och den folkkäre formgivaren Stig Lindberg. Från lillpojken som inte ens kunde bli lovad jobb på Gustavsbergs porslinsfabrik till mannen som gett oss lekfulla färgkombinationer och mönster som består.

Stig, eller Stig L som han kallade sig har under flera decennier gett den svenska konstvärlden fantastiska verk. Flera av dessa verk och mönster han skapat ingår nu i en nylanserad kollektion tillsammans med GRANIT. Däribland hittar man dricksglas med Stigs “berså” mönster i vitt. En ny tappning av en riktig klassiker som går att hitta i många svenska hem. 

Ge klassiker nytt liv

Ett genomgående tema för hela kollektionen är att Stigs mönster och gett dem nya färger. Färger som är väldigt typiskt för GRANIT och dagens skandinaviska och rustika hem. De gör klassikerna moderna så de hänger med i tiden. Ta till exempel mönstret “poème d’amour” som ges en helt ny unik grön färg som aldrig tidigare skådats. De nya färgerna håller sig neutrala samtidigt som de sätter lite färg på vardagen.

Granits unika färger

GRANIT låter mönstren få tala för sig själva och vill, enligt sig själva ge dem en “modern twist”. Någonting som de lyckats oerhört bra med. Alla mönstren ger fortfarande den familjära känslan samtidigt som det händer någonting nytt och spännande med dem. I och med att de bara ger liv i Stigs mönster med ny färg ser man fortfarande Stig L i alla detaljer. I kollektionen går det att hitta allt från dricksglas till brickor och bäddset. Allt går även att matcha med varandra om man så vill det. Färgerna går ton i ton med varandra hur vackert som helst.

Vem var Stig L?

Bild: Wikipedia

Stig Lindberg föddes som femte barn i familjen Lindberg. Han växte upp de första åren utan planer på att bli konstnär, han skulle bli konsertpianist. Tur för oss men otur för Stig, så råkade han hugga av sin egen tumme under sin ungdom vilket ledde till att han satt ner och skissade allt mer. Med självsäkerhet lyckades han hjälpa till att vända Gustavsbergs porslinsfabrik från dåliga affärer till en blomstrande verksamhet. Hans konstverk har alltid haft mycket lekfullhet kombinerat med strikta och geometriska former. Han blandade mjuka färger med hårda linjer, helt magiskt.

Kontakta oss gärna vid frågor om utbilningen

Alla frågor är välkomna

Skicka ett meddelande

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Social Media

Öppettider

8-17 vardagar
Mail besvaras så fort som möjligt även utöver oridinarie öppettider.

E-post

Telefon

0708-23 08 14

Organisationsnummer

559300-5761

Länkar

Sociala medier

Betallösning